Unele edituri continuă ”sexualizarea” copiilor din România. Cine îi apără pe copiii noștri?

Autor: Iuliana Condrat

Editura Niculescu (colecția KIDS) a pus pe rafturi în 2018 cartea „99 de întrebări și răspunsuri”, varianta „doar pentru băieți”, respectiv, „doar pentru fete”. Cartea abordează mai multe teme legate de sexualitate, cu elemente explicite de masturbare, pedofilie, homosexualitate etc. Traducerea cărții îi aparține Veronicăi Sidon, autoarea fiind Sabine Thor-Wiedemann. Iată o serie de fragmente (citate) și răspunsuri din carte (din partea autoarei) care nu au absolut nicio legătură cu educația de care ar trebui să beneficieze copiii noștri:

„Am voie să mi-o imaginez dezbrăcată pe profa mea?”

„În imaginație totul este permis. Mulți băieți își imaginează în timpul masturbării, ca într-un fel de cinema, anumite femei sau bărbați dezbrăcați, sau au fantezii legate de raporturile sexuale cu ei. Nu este grav dacă ți-o imaginezi pe profesoara ta dezbrăcată. Doar că trebuie să păstrezi astfel de gânduri doar pentru tine. Dacă te confesezi prietenilor tăi, se poate întâmpla ca persoana vizată să afle la un moment dat și asta ar fi foarte jenant”. (pag. 60)

„Masturbarea este normală?”

„Autosatisfacerea, masturbarea sau onania: este ceea ce fac aproape toți băieții și multe dintre fete. Este ceva complet normal și să îți cunoști corpul și să te bucuri de excitarea sexuală (și de atingerea orgasmului). Nu îți afectează sănătatea și nici nu îți risipește spermatozoizii. Pentru că aceștia se refac mereu de-a lungul vieții tale. Dar e în regulă și dacă nu vrei să te masturbezi. Însă trebuie să fii atent, pentru că masturbarea se poate transforma într-un comportament compulsiv și, în cele din urmă, în dependență”. (pag.46)

„Ce este sexul anal?”

„Sexul anal înseamnă penetrarea anusului în timpul sexului. Asta se poate face cu penisul tău sau cu un vibrator (adică un penis de plastic) sau cu degetul. Cuplurile homosexuale fac sex anal, dar și anumite cupluri heterosexuale îl practică. Sexul anal nu aduce nimic în plus începătorilor. Trebuie să ai experiență în domeniu, deoarece anusul poate fi rănit cu ușurință și astfel te poți îmbolnăvi. De asemenea, prin practicarea sexului anal neprotejat poți contacta boli cu transmitere sexuală”. (pag. 61)

„Ce înseamnă sado-maso?”

„Pe unii oameni îi excită în timpul actului sexual dacă îi provoacă durere partenerului (sadism) sau dacă își provoacă lor înșiși durere (masochism. Sado-maso este un joc sexual care poate fi satisfăcător în momentul în care îl joacă ambii parteneri. Cel care nu se simte atras de el, ba chiar simte repulsie, nu ar trebui să se lase convins să îl practice. Când vine vorba de sexualitatea ta, important este să te simți confortabil și trebuie să accepți doar ceea ce te face să te simți bine.”(pag. 61)

„Se poate să fiu homosexual?”

„Cel care este permanent atras sexual de alți bărbați este homosexual. Dar nu toți cei care se masturbează împreună cu alți prieteni sunt neapărat gay. Pentru un băiat care își descoperă homosexualitatea este deseori dificil la început să accepte că este altfel și să se împace cu gândul. În cazul acesta ar fi bine să te întâlnești cu alți tineri aflați în aceeași situație și să te informezi. Îți pot fi de ajutor adresele de la paginile 78-79”.

În concluzie, în România se duce un veritabil atac mediatic împotriva conștiinței copiilor noștri. (Iuliana Condrat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.