29/04/2024

Franța – Germania, duel mai tare decât în sport, pentru șefia Parchetului European. Una bate cu bâta protestanții anti-guvernamentali, alta face afaceri de miliarde de euro cu Rusia lui Putin

0
Grig Simion

Parlamentul European insistă ca fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, să devină procuror-șef al Parchetului European. Pe de altă parte, Consiliul Uniunii Europene, face jocurile candidatului francez, în ideea ca țările membre să nu se implice una în treburile interne ale celeilalte.

Lucrurile sunt simple: Kovesi e susținută de Germania, iar candidatul francez de către… Franța, logic, cu influențele aferente la nivelul Consiliului UE. În lipsa unui acord între PE și CUE va exista un blocaj evident.

Asistăm la o bătălie între Franța și Germania cu final neașteptat. Franța vrea ca LCK să nu aplice la Parchet metodele KGB-iste de investigare (așa cum a făcut în România prin protocoalele cu SRI, încălcând Constituția), iar Germania vrea influență printr-o coadă de topor, pentru a nu se spune că manevrează dosare în mod direct.

Ce nu spune Franța? Că a ignorat mereu vocea străzii (ex: au permis căsătoriile între gay în ciuda opoziției a milioane de creștini francezi) și că a aplicat metode dure în materie de combatere a protestelor anti-guvernamentale.

Ce nu spune Germania? Că o face pe liderul (neoficial) corect al Europei, dar are afaceri de miliarde de euro cu Rusia lui Putin și permite ca doctrina neo-comunistă din Europa să ia avânt. (Grig Simion)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.